Nästan alla personvågar som finns att köpa idag är digitala, d.v.s. återger vikten på en digital display och inte med visare som på mekaniska badrumsvågar. De digitala personvågarna har dessutom fått många nya användbara funktioner.

Digital våg med minne för flera användare

En sak som är riktigt bra med digitala vågar är att de har minnesfunktioner så att flera olika personer kan väga sig och få individuellt beräknade värden. Det här gäller såklart främst om man är intresserad av vågar som återger fettprocent, BMI och andra värden som kräver information om längd, ålder och kön.

Idag finns det vågar uppkopplade mot internet och som automatiskt skickar resultatet av din vägning till olika applikationer för t.ex. smartphones, surfplattor och datorer. För att detta ska kunna göras måste man såklart lägga in uppgifter om sig själv inkl. användarkonton.

Våg som kan uppskatta kroppssammansättning

En vikt säger inte allt om hur hälsosam eller fit man är. En person som vill bli av med fett men samtidigt bygga muskler har mindre behov av viktmåttet än den som bara är ute efter att banta.

Då är sammansättningen av fett, vatten och muskler mer intressant att följa utveckling på. För att kunna mäta detta behöver man en våg som mäter bioelektrisk impedans.

En digital personvåg där du kan mata in din längd kan automatiskt räkna ut ditt BMI när du väger dig. Det är egentligen en väldigt enkel matematisk beräkning där din vikt i kg delas med din längd (i meter) i kvadrat. Läs mer om BMI och dess koppling till hälsa.

Rekommenderade digitala vågar

Beroende på vilka olika funktioner du vill att din badrumsvåg ska ha kostar de såklart lite olika. Vi har här sammanställt en tabell över populära vågar och vilka funktioner de stödjer.

Vågarna finns att köpa i välsorterade hemelektronikbutiker. För dig som vill handla direkt online har vi inkluderat länkar till bra och säkra svenska nätbutiker.

Tefal Body Partner

Tefal digitalvåg med app
TEFAL YD3094S1

Tefals digitala personvåg Body Partner mäter och följer din utveckling genom en tillhörande app. I appen finns även en coach som kan ge förslag på näringsintag och rörelseaktiviteter ifall du vill ta kontroll över din viktutveckling.

Fler digitalvågar till badrummet

Withings WiFiBeurer BF720Withings Body+
Maxvikt180 kg180 kg180 kg
BMIJaJaJa
FettJaJaJa
MusklerJaJaJa
VattenJaJaJa
BMRJa
Mer infoLänk