Den absolut enklaste formen av personvåg är den mekaniska som varken kräver batteri eller avancerade programinställningar. Man kliver helt enkelt bara upp på vågen och vikten återges med en rörlig visare mot en skalad bakgrund.

Klassisk badrumsvåg

För de allra flesta människor är vikten det som är mest intressant att hålla koll på med en badrumsvåg. För det syftet duger det alldeles utmärkt med en vanlig, mekanisk badrumsvåg. Man behöver inte köpa avancerade diagnostiska vågar som återger fettprocent, räknar ut BMI och andra värden.

Mekaniska vågar går att köpa riktigt billigt i nästan vilken välsorterad detaljhandel som helst (ICA, Coop, Biltema m fl). Vill man beställa online finns det ännu fler butiker att välja på och ibland kan det vara riktigt fyndpris. Här följer några bra mekaniska badrumsvågar i olika prisklass och design.

Tristar WG2428

Tristar WG2428, mekanisk personvåg, grön
Tristar WG2428 136 kg Grön

Visst är den vacker? En klassisk badrumsvåg i vintagestil med sin mintgröna färg och stora viktskala som du lätt ser uppifrån där du står. Den klarar att mäta vikt upp till 136 kg.

Terraillon Tneo Black

svart mekanisk badrumsvåg, Terraillon 150 kg
Svart badrumsvåg från Terraillon (1-150 kg)

En svart badrumsvåg med stor skala där det är lätt att läsa av sin dagliga vikt. Den här vågen klarar upp till 150 kg och jobbar bara med mekanisk vägning, så behöver inga batterier eller ström. Tillverkaren lämnar 5 års garanti på vågen.